Vaar-/wandeltocht Jongkind en de trekschuit

11 juni 2023,

Locatie: Gallery RitsArt, Veerstraat 3

bf46dbf8-1fdc-4453-87d5-93225525eec6-2

Beleef museale kunst daar waar het gemaakt is. Wandel door het leven van Kunstschilder Johan Barthold Jongkind in het pittoreske Maassluis en ervaar de snelweg van de gouden eeuw in een authentieke trekschuit. 

Johan Barthold Jongkind is een bijzondere kunstenaar die veel impact heeft gehad voor de ontwikkeling van de moderne kunst. In het begin van zijn kunstenaarschap heeft hij vele mooie plekken al schetsend vastgelegd, reizend met en langs de trekvaarten in het Midden Delfland tot Maassluis en Vlaardingen.

Ontdek waarom hij dit deed, wat het geheim was van zijn succes in Frankrijk en ervaar de overgang in de kunst van de romantiek naar het prille begin van het impressionisme.

Wandel door het pittoreske stadje Maassluis waar hij woonde en leer kijken van Jongkind, net als Claude Monet, Édouard Manet en vele andere impressionisten deden. Stap daarna aan boord van de authentieke trekschuit en vaar mee door Jongkinds geliefde en inspirerende polderlandschap. Wie weet nodigt het u uit aan de slag te gaan met een potlood en schetsboek in de hand…