Top2000 kerkdienst

11 juni 2022,

Locatie: Theater Koningshof

img6333-25-64515947

Eind van het jaar staat NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de Top2000 staan veel songs die mensen raken. Ze roepen emoties op en herinneringen wakker. Vanwege de COVID-maatregelen is deze dienst meerdere malen uitgesteld, maar nu dus deze zomereditie.
Popmuziek en geloof gaan prima samen. Verrassend veel popsongs zijn geïnspireerd door verhalen of personen uit de Bijbel: Hallelujah van Leonard Cohen, By the rivers of Babylon van Boney-M natuurlijk, maar ook Judas van Lady Gaga en Jesus van Queen. En door een andere manier van luisteren krijgen sommige popsongs een andere lading: Human van Rag’n’Bone Man, Crazy van Lost Frequencies en The Cross van Prince bijvoorbeeld.

Het lukt telkens weer om een compleet nieuw programma samen te stellen van bekende popsongs die terug te vinden zijn in de Top2000-lijst. Ze worden met passie en veel gevoel gespeeld worden door de band Major Seventh. De band bestaat uit acht uiteenlopende muzikanten die elkaar vinden in de liefde voor muziek. Ze spelen de popsongs met respect voor het origineel, maar laten ook hun muzikale eigenheid doorklinken. De korte verbindende teksten tussen de nummers door nemen je mee in een verhaal over geloof, hoop en liefde. 

De Top2000kerkdienst is op 11 juni om 20.00 uur. Het ‘Top2000café’ in het Atrium van theater Koningshof is vanaf 19.00 uur open. 

Kaarten te verkrijgen via theater Koiningshof.