Cursus smartphone fotografie

12 juni 2023,

Locatie: Start bij Groote Kerk UITVERKOCHT

saskia-profielfoto

Tijdens de week van de cultuur kun je deelnemen aan de workshop Smartphone Fotografie van Smartphone fotograaf Saskia van Kuijen.

Saskia maakt èn bewerkt al haar foto’s met haar telefoon.
Ze omschrijft het als handwerken. ‘Ik zie mijn foto’s als kleine schilderijtjes; met mijn mobiele telefoon maak ik kunstwerkjes die ik tentoonstel via Instagram.’
Saskia streeft ernaar sfeer in een foto vast te leggen. Daarnaast neemt ze altijd wat afstand van haar onderwerp om het geheel met een ‘andere’ blik te aanschouwen.
‘Om een bijzondere foto te kunnen maken, moet je soms gewoon anders naar dingen durven kijken.’
Het innemen van een ander standpunt is één van de tips die Saskia geeft voor het maken van (nog) mooiere foto’s.
Zelf ligt ze vaak plat op haar buik of hangt vlak boven een plas water. Bevriende fotografen noemen haar soms gekscherend ‘Miss Puddle’. Ze speelt namelijk graag met reflecties. ‘Hoe harder het geregend heeft, hoe beter. Dan ontstaan er van die heerlijke plassen die je prima kunt gebruiken als spiegel. Ze hoeven eigenlijk niet eens heel groot te zijn. Zelfs met een minimale hoeveelheid water is het mogelijk een perfecte weerspiegeling te creëren’.
Ook maakt Saskia dankbaar gebruik van ‘leading lines’, omgevingsfactoren en tegenlicht. Door te spelen met licht en (toevallige) objecten in je omgeving ontstaan vaak de mooiste beelden.
Die mooie zonsondergang aan het strand wordt nog spannender als er net een surfer het water uit komt lopen. Is die surfer er niet, zet dan zelf iemand aan de vloedlijn of wacht tot er iemand voorbij wandelt. ‘Als je geluk hebt, komt vanzelf die ruiter met dat paard voorbij’.
Het voordeel van fotograferen met een mobiele telefoon is dat je redelijk simpel foto’s kunt verwijderen. Je kunt dus onbeperkt ‘klikken’.
Dus ga jij binnenkort op pad en wil je jezelf uitdagen?
Kijk, loop, spring, speel, stop en verwonder!
En heb je het idee dat je nog iets kunt leren op het gebied van smartphone fotografie?
Meld je dan nu aan voor een workshop bij Saskia op woensdag 12 juni via info@weekvandecultuur.nl De kosten zijn 20 euro per persoon. Aanvang cursus is 19.30 uur.

1222a06a-c403-4ead-b757-075a79248153

img-6352