Open repetitie Nieuw Talent Orkest

15 juni 2023,

Locatie: Muziekgebouw, Dr. Albert Schweitzerdreef 477, Maassluis

f85c9da5-996a-41fc-b2da-bda39c167f1c-thumb1920

Nieuw Talent Orkest is een initiatief van de Friese dirigent en musicus Guus Pieksma. Het begon zes jaar geleden bij de fanfare in Stavoren. Ouders van leerlingen vroegen of zij ook niet eens een instrument mochten uitproberen. Het werd een succes en andere verenigingen startten ook een Nieuw Talent Orkest.
Clara Blok over dit bijzondere initiatief: “Wij hebben zelf altijd veel plezier aan onze hobby beleefd en we laten anderen dat ook graag ervaren. Het mooie van Nieuw Talent Orkest is dat iedereen mee kan doen. Dus voor iedereen die altijd al de droom had om nog eens muziek te gaan maken is dit dé kans. Tegelijkertijd is het een mooie opstap voor mensen die jaren geleden zijn gestopt met muziek maken en dat weer willen oppakken”. Deelnemers kunnen kiezen uit een keur aan instrumenten, zoals klarinet, fluit, hoorn, trompet, bariton, trombone, alt- en tenorsaxofoon en verschillende soorten slagwerk. Maar ook snaar- en toetsinstrumenten zijn mogelijk.
Kom luisteren naar de resultaten bij de open repetitie van het Nieuw Talent Orkest in Muziekgebouw aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 477.