There is no content to display.

There is no content to display.

There is no content to display.

juni, 2017

12jun19:3022:00De Strijd van Maassluis

Evenement Details

Het project “De Strijd van Maassluis” heeft als doel het vergroten van historische kennis van de inwoners van Maassluis over de eigen stad. Wat weten de stadsgenoten af van het bombardement op de Groote Kerk? En wat te denken van de Maassluise onafhankelijkheid, wie weet wie Ds. Fenacolius was? Om nog maar te zwijgen over het ontstaan van de stad. Bas Booister (journalist bij WOS en inwoners van Maassluis) heeft het initiatief genomen om samen met een aantal enthousiastelingen (amateur-historicus Gertjan van de Velden, HVM-voorzitter Kees Tempelaars, Friedie Kloen van het Museum Maassluis en stadsarchivaris Huib Geuze) hier invulling aan te geven. Dit team heeft een televisieserie in vijf delen gemaakt met thema’s als de strijd om de onafhankelijkheid, de vrijheid, de ruimte en het water.

In 2014 won dit initiatief de stimuleringsprijs van de Waterweg Cultuurprijs. Inmiddels zijn alle afleveringen gemaakt en wordt in de Week van de Cultuur de gehele serie integraal vertoond !

Als voorprogramma zien we de jonge kandidaten van de Vlog-wedstrijd over de Maassluise historie. Een samenwerking van de Week van de Cultuur, de Historische Vereniging en het Filmfestival Maassluis.

Komt u ook ?

Tijd

(Maandag) 19:30 - 22:00

Locatie

Theater Koningshof

Uiverlaan 20

Sorry, comments are closed for this post.

There is no content to display.

Week van de Cultuur
X